Sunday, 23 October 2011

ZON MELAKA-NS MENGUNGGULI PERKHEMAHAN PERDANA KRS 2011


KUALA PILAH- PERKHEMAHAN PERDANA KADET REMAJA SEKOLAH (KRS) SMT/SMV PERINGKAT KEBANGSAAN TAHUN 2011 TELAH BERLANGSUNG DI PUSAT KOKURIKULUM HASAN BASIR, BATU KIKIR KUALA PILAH (PUSAKO) DARI 10 HINGGA 14 OKT. 2011. PENGELOLA PERKHEMAHAN PADA TAHUN INI IALAH SMT DAN SMV ZON MELAKA-NEGERI SEMBILAN. SERAMAI 468 ANGGOTA KRS PELAJAR MENGAMBIL BAHAGIAN DAN SERAMAI 156 GURU PENGIRING. PROGRAM DAN AKTIVITI PADA KALI INI TELAH DILAKSANAKAN OLEH JURULATIH PUSAKO DAN JURULATIH KRS NEGERI SEMBILAN.
MAJLIS PENUTUPAN RASMI TELAH DISEMPURNAKAN OLEH TIMBALAN PENGARAH PENGOPERASIAN SEKOLAH, BPTV MERANGKAP TIMBALAN PENGARAH KRS MALAYSIA PADA 14 OKT. 2011, TURUT SERTA DALAM MAJLIS PENUTUPAN IALAH TN.HJ AMIR SHARIFUDIN, KETUA SEKTOR KEMANUSIAAN JPN N.SEMBILAN DAN EN. LEE SOH SENG, KETUA UNIT KOKURIKULUM JPN MELAKA. TN HJ ARSHAD MD YUSOF, PENGETUA SMT MELAKA SELAKU PENGERUSI JK PENGELOLA TELAH MENYAMPAIKAN UCAPAN ALU-ALUAN, ANTARA LAIN UCAPAN BELIAU ADALAH MERAKAMKAN JUTAAN TERIMA KASIH KEPADA SEMUA PARA JEMPUTAN KHUSUSNYA EN ZAINUREN BIN MOHD NOR, TIM. PENGARAH PENGOPERASIAN SEKOLAH , BPTV SELAKU WAKIL PENGARAH BPTV.
KEPUTUSAN PERTANDINGAN MENGUMUMKAN BAHAWA PLATUN KRS LELAKI DAN PLATUN KRS PEREMPUAN DARI ZON MELAKA-NS TELAH MENJUARAI PERTANDINGAN KAWAD KAKI YANG TELAH DISERTAI OLEH 8 ZON DARI SELURUH MALAYSIA TIDAK TERMASUK SABAH DAN SARAWAK. PENGACARA TELAH MENGUMUMKAN BAHAWA JUARA KESELURUHAN PERKHEMAHAN PERDANA KRS PERINGKAT KEBANGSAAN IALAH DARI ZON MELAKA-NEGERI SEMBILAN.
SAYA MENGUCAPKAN SYABAS, TAHNIAH DAN TERIMA KASIH KEPADA SEMUA PENGETUA, GURU-GURU PENASIHAT KRS, AJK PENGELOLA DAN ANGGOTA KRS ZON MELAKA-NS DI ATAS KEJAYAAN KALI KEDUA PERKHEMAHAN PERDANA. KOMITMEN KITA TELAH MEMBUAHKAN HASIL DAN TERUS KEKAL UNGGUL.
DARIPADA HJ ARSHAD MD YUSOF SELAKU PENGERUSI ZON MELAKA-NS. No comments:

Post a Comment